Μετασχηματίζοντας τις αθλητικές δραστηριότητες, σε Τουριστικό αντικείμενο!

Mind Set Αθλητικού Τουρισμού: Προγραμματισμένο WebEx Σχολείο 06-07/10

Μετασχηματίζοντας τις αθλητικές δραστηριότητες, σε Τουριστικό αντικείμενο!
Ημέρες & Ώρες
Ημερομηνία:
Ώρες:
Εισηγητής
Κωνσταντίνος Μητρόπαπας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το διήμερο αυτό workshop, απευθύνεται σε στελέχη* Δήμων, Περιφερειών, οργανισμών άθλησης/τουρισμού οι οποίοι στις διευθύνσεις Αθλητισμού ή/και Τουρισμού/Πολιτισμού ασχολούνται με τις αθλητικές δραστηριότητες, την Τουριστική και Οικονομική ανάπτυξη και κατ’ επέκταση την άμεση ή έμμεση προβολή της περιοχής.

Επίσης, απευθύνεται σε αθλητικούς συλλόγους και ιδιωτικές εταιρείες, οντότητες οι οποίες σχεδιάζουν και υλοποιούν αθλητικές δραστηριότητες σε οργανωμένους χώρους ή την πόλη – τη φύση.

* προτείνεται να το παρακολουθήσουν άτομα τα οποία ακολούθως θα οργανώσουν ομάδα και θα εφαρμόσουν στην πράξη τον μετασχηματισμό των αθλητικών δραστηριοτήτων σε Τουριστικό αντικείμενο.

ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Επιδίωξη του workshop είναι η δημιουργία ανθρώπινων μονάδων έτοιμων να αναλάβουν αποτελεσματικό ρόλο:

  • στον εντοπισμό και καταγραφή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων της περιοχής (ασχέτως αν τις διοργανώνει η συνδιοργανώνει ο φορέας τους) και
  • στον  μετασχηματισμό εκείνων σε Τουριστικό αντικείμενο

ώστε άμεσα να βελτιστοποιήσουν το ποιοτικό και οικονομικό αποτύπωμα εκείνων στην τοπική οικονομία και στην πορεία του χρόνου να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην γενικότερη τουριστική ανάπτυξη.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Πέραν των βασικών για την καλλιέργεια και παρακίνηση ανάπτυξης κουλτούρας Τουριστικής Αριστείας, την αναγνώριση του τουριστικού αντικειμένου και της αντιπροσωπευτικής της περιοχής πρότασης αξίας (value proposition), τον προσδιορισμό των επαγγελματιών Τουρισμού.

Πρόκειται να εργαστούν συστηματικά στους τομείς που αφορούν στις αθλητικές δραστηριότητες, τον εμπλουτισμό εκείνων με στοιχεία της περιοχής (πολιτισμός, ιστορία, γαστρονομία, κλπ) ώστε να υπερβούν τις προσδοκίες των επισκεπτών, εγχαράσσοντας στο μυαλό τους ξεχωριστές – υπέροχες εμπειρίες.

Πρόκειται να ασχοληθούν στην πράξη και με παραδείγματα για την οργάνωση, την επικοινωνία, τα Social Media, την δημιουργία multimedia υλικού, την αναβάθμιση του επισκέπτη στο επίκεντρο, την εμπλοκή του κόσμου της περιοχής, την επιδίωξη ανάδρασης, την μέτρηση ικανοποίησης του επισκέπτη καθώς και δεκάδων άλλων παραμέτρων που εμπεριέχονται στη συνταγή επιτυχίας.

Με αληθινά παραδείγματα από διοργανώσεις αθλητικού Τουρισμού του TRIMORE Multisports TOUR, πρόκειται να μυηθούν σε πρακτικές, εργαλεία, τεχνικές, στρατηγική και ότι άλλο απαιτείται ώστε να είναι σε θέση να φέρουν το έργο τους σε πέρας.

ΟΦΕΛΗ

Πέραν κάθε θεωρίας, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση άμεσα να πολλαπλασιάσουν το οικονομικό αποτύπωμα κάθε υφιστάμενης αθλητικής δραστηριότητας, να σχεδιάσουν κάθε επόμενη με στρατηγική σκέψη και υπό του πρίσμα του Τουρισμού (πέραν των άλλων: περιεχόμενο, ποιότητα, ασφάλεια κλπ) και να συμβάλουν με το έργο τους στον πολλαπλασιασμό των θαυμαστών του τόπου τους και των ανθρώπων που μιλούν θετικά για κείνον (κήρυκες – πρεσβευτές).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Κωνσταντίνος Μητρόπαπας

Ιδρυτής και Διευθύνων της diaplous s.s.d.a. Ltd (1997) καθώς και του diaplous Training Experience Concept (2011). Γεννηθείς το 1969 στην Αθήνα, έγγαμος με 2 παιδιά, έχει κάνει οικονομικές σπουδές και μεταπτυχιακά στην οργάνωση & διοίκηση επιχειρήσεων, διαχείριση ποιότητος (ISO), εκπαίδευση εκπαιδευτών (Master Trainer), Lean six sigma. Επίσης έχει σπουδές φωτογραφίας και
πρωταθλητικό παρελθόν στην κολύμβηση.

Από το 2003 partner του TÜV SÜD στην Ελλάδα και το 2007 international partner του TÜV Hessen.

Το diaplous Training Experience Concept διακρίθηκε και βραβεύθηκε ως ιδέα – πρόταση επιχειρηματικής εκπαίδευσης, από τον Όμιλο LIBRA στο βραβείο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ασχολείται με την εκπαίδευση από το 1999, έχοντας λάβει την πιστοποίηση του Master Trainer από το Honda Training Centre στο Λονδίνο, και εκπαίδευση στη Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία και Σουηδία.

Ενεργός εκπαιδευτής και moderator, παρέχει επίσης υπηρεσίες Coaching και Mentoring.

Για το Workshop αυτό, αξιοποιείται επίσης η εμπειρία του η οποία προκύπτει από την TRIMORE Sport Events την οποία έχει ιδρύσει και διοικεί.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πιστοποίηση επιτυχούς παρακολούθησης:

Το workshop φέρει την πιστοποίηση του διεθνούς φορέα TÜV Hessen και όλοι οι συμμετέχοντες που θα το ολοκληρώσουν επιτυχώς πρόκειται να λάβουν σχετικό πιστοποιητικό.

Άλλα πλεονεκτήματα του προγράμματος:

Οι συμμετέχοντες, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν ως παρατηρητές ή εθελοντές σε επόμενες διοργανώσεις της TRIMORE Sport Events, ώστε να βιώσουν στην πράξη όλα όσα έμαθαν.

Γιατί να επιλέξω τη diaplous s.s.d.a. Ltd για το workshop αυτό:

  • Γιατί πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο σχεδιάστηκε και παρουσιάζεται από παθιασμένους και αφοσιωμένους ανθρώπους
  • Γιατί η diaplous s.s.d.a. Ltd είναι ένας φορές εκπαίδευσης ο οποίος υπάρχει στον τομέα της εκπαίδευσης από το 1997
  • Γιατί η diaplous s.s.d.a. Ltd είναι ο partner του TÜV Hessen στην Ελλάδα, ο οποίος είναι ο φορέας πιστοποίησης του προγράμματος και των συμμετεχόντων
  • Γιατί είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός φορέας ο οποίος παράλληλα έχει εμπειρία ως διοργανωτής πολλών και επιτυχημένων events αθλητικού Τουρισμού

δείτε το TRIMORE Multisports TOUR

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ – ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ

“Ευχαριστώ πολύ για την εκπαίδευση, ο Αθλητικός Τουρισμός προσφέρει πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης, αποφέρει κέρδη, δημιουργεί θέσεις εργασίες και διαμορφώνει πολιτιστική κουλτούρα, προτείνω σε όλους να παρακολουθήσουν το Σχολείο Mind Set Αθλητικού Τουρισμού ώστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.”
Κ.Δ. – Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (Σχολείο 16-17/03)    

“Mindset your mind to think and act like a Champion!”
Νατάσα Ντάνου – Δήμος Γλυφάδας (Σχολείο 16-17/03)

“Πρόκειται για μια εξαιρετική εκπαίδευση “τρόπου σκέψης”… που θα οδηγήσει στην επιτυχημένη υλοποίηση δράσεων στον τομέα του Αθλητικού Τουρισμού!” 
Σάλυ Σπηλιοπούλου – Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας (Σχολείο 16-17/03)

“Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη, μοναδική και εξαιρετικής ποιότητος εμπειρία. Γίνεται ολιστική διαπραγμάτευση και παρουσίαση του ζητούμενου, λόγω και έργω, μετουσιώνοντας το θεωρητικό πλαίσιο σε απτά παραδείγματα. Η επίγευση αυτού του Σχολείου στο νου του συμμετέχοντα, συνίσταται από τον ενθουσιασμό, τις καινοτόμες ιδέες, το πάθος και την αφοσίωση, όσων πλαισιώνουν και οργανώνουν αυτή την εμπειρία, επιτυγχάνοντας να μεταλαμπαδεύσουν το mind set του αθλητικού τουρισμού.” 
Έφη Παπαδοπούλου – Εκπαιδευτικός Υπουργείου παιδείας & Αθλήτρια (Σχολείο 16-17/03)

“Ευχαριστούμε πολύ! Μας εμπνεύσατε, μας φωτίσατε με τις γνώσεις σας, Θα τα ξαναπούμε σύντομα!!” 
Αντώνιος Μόμτσος (Σχολείο 16-17/03)

“Σε περίπτωση που νιώθετε ανήσυχα και δραστήρια άτομα όσο αφορά στον αθλητισμό και στη διοργάνωση γεγονότων, μην αφήσετε αυτήν την ευκαιρία χαμένη. Παρακολουθήστε οπωσδήποτε αυτό το σεμινάριο.!!!” 
Χριστίνα Αμανατίδου (Σχολείο 16-17/03)

“Ενα εποικοδομητικό 2ήμερο που σου αλλάζει τον τρόπο σκέψης σε πολλά πράγματα.”
Μιχάλης Αγισαμάτης – Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ήτιδας (Σχολείο 13-14/04)

“Πρόκειται για μία πλήρως οργανωμένη εκπαιδευτική εμπειρία, με ιδιαιτέρως χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν -κατά αναλογία- σε κάθε περιοχή της χώρας μας, και σχεδιασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να ιντρiγκάρει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και να τους εμπνεύσει.”
Μαίρη Κουκούλη – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας
(Σχολείο 13-14/04)

“Θα ήταν καλό να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται με τον αθλητισμό και κάθε μορφής αθλητική εκδήλωση”
Κωνσταντίνος Σκαρτσιάρης (Σχολείο 13-14/04)

“Ομιλητής άψογος με γνώσεις και εμπειρία καθόλου κουραστικός, σου κέντριζε το ενδιαφέρον απ’ την αρχή του μαθήματος!!
Κωνσταντίνα Γεωργοπούλου (Σχολείο 13-14/04)

“Εξαιρετική εμπειρία μέσω της οποίας φεύγοντας από το σεμινάριο έχεις την επιθυμία να υλοποιήσεις άμεσα αυτά που έμαθες. Ευχαριστούμε πολύ.”
Έλενα Ντίνα (Σχολείο 13-14/04)

“Ήταν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία πάνω στο κομμάτι του Αθλητικού Τουρισμού, στοχεύοντας στην βέλτιστη εκπλήρωση αθλητικών δρώμενων/event. Η μεταδοτικότητα, οι γνώσεις αλλά και η εμπειρία του κ. Μητρόπαπα την καθιστούν αξέχαστη κι μοναδική.”
Ιωάννης Χανούμης (Σχολείο 08-09/06)

“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εξαίρετη παρουσίαση του Σεμιναρίου. Μέσω της εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο 2ημερο, η οποία ήταν πολύ επαρκής, εκπληρώθηκαν κατά μεγάλο ποσοστό οι προσδοκίες που είχα απ’ το σεμινάριο αυτό. Θεωρώ απαραίτητη την κατάρτιση και τη συνεχή επιμόρφωση ποσό μάλλον όταν έχουμε να διαχειριστούμε θέσεις ευθύνης και αξιολογούμαστε για το αποτέλεσμα των ενεργειών και των δράσεων μας. Έχοντας τοποθετηθεί στη Δ/νση Πολιτισμού-Τουρισμού & Άθλησης ως αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης, θέλω να αποκτήσω τεχνογνωσία, την οποία μου την έδωσε το σεμινάριο αυτό, έτσι ώστε να μπορέσω να μεταφέρω τη γνώση αυτή και  με τις δράσεις που θα οργανώσουμε στο Δήμο μας, συλλογικά και συνεργατικά, να μετασχηματίσουμε τις  αθλητικές δραστηριότητες σε τουριστικό αντικείμενο στον τόπο μας. Δεδομένου ότι  ο αθλητικός τουρισμός, αποτελεί μία από τις πιο αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού παγκοσμίως, είναι πολύ σημαντικό, με την ευκαιρία τέτοιων εκδηλώσεων, να μετατρέψουμε τους επισκέπτες του τόπου μας σε θαυμαστές, αλλά και να δημιουργήσουμε οικονομική ανάπτυξη στο Δήμο μας.”
Γραμματική Τριτσινιώτου – Δήμος Ανατ. Σάμου (Σχολείο 16-17/03)

“Η επιλογή μου να συμμετέχω στο Σχολείο Mind Set Αθλητικού Τουρισμού με δικαίωσε απόλυτα! Η ομάδα της Diaplous s.s.d.a. μετέτρεψε μια εξαιρετική ιδέα της σε ένα πλήρες σχέδιο δράσης! Κατάφερε μέσα σε δύο μέρες με το σωστά δομημένο πρόγραμμα, την εξαιρετική παρουσίαση με παραδείγματα και κατάλληλες εικόνες και την άψογη απόδοση του εισηγητή να μας εφοδιάσει με γνώσεις και να μας διδάξει τρόπους εφαρμογής αυτής της ιδέας στην τοπική κοινωνία που ζούμε και εργαζόμαστε! Η αξία του συγκεκριμένου σχολείου είναι ίσως ανεκτίμητη αλλά παράλληλα το πλάνο που δόθηκε είναι άμεσα εφαρμόσιμο και υλοποιήσιμο από τους ενδιαφερόμενους! Προσωπικά είμαι χαρούμενος που το παρακολούθησα και θα συνιστούσα σε όσους τους ενδιαφέρει το αντικείμενο να δηλώσουν τη συμμετοχή τους άμεσα! Ευχαριστώ για τις γνώσεις και τη συνολική εμπειρία!”
Δημήτριος Ανδριώτης (Σχολείο 16-17/03)

“Εξαιρετική όλη η ομάδα, από την επικοινωνία έως και τον εισηγητή. Πραγματικά είναι το καλύτερο σεμινάριο που έχω παρακολουθήσει!”
Αθανάσιος Αρκουμάνης (Σχολείο 13-14/04)

“Ένα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο mind set για όσους επιθυμούν να εντρυφήσουν στο θέμα του Αθλητικού Τουρισμού. Με απλά και κατανοητά βήματα σου δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσεις για την σωστή οργάνωση, αξιοποίηση και μετατροπή κάθε αθλητικού δρώμενου σε μια αξέχαστη τουριστική εμπειρία για τους συμμετέχοντες, προσδίδοντας επιπλέον προστιθέμενη αξία στην περιοχή σου.”
Ελένη Κοντιζά (Σχολείο 13-14/04)

“Ένα διήμερο εκπαιδευτικό που ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Εξαιρετική εκπαίδευση ανάπτυξης και υιοθέτησης mind set αθλητικού τουρισμού. Όλα όσα χρειάζεται να λάβει κάποιος υπόψη του για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει δράσεις- εκδηλώσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προβολή των τοπικών κοινωνιών. Ευχαριστώ την diaplous ssda, τον Κωνσταντίνο Μητρόπαπα και την ομάδα του για την αξέχαστη εμπειρία!”
Ιωάννα Αλεξοπούλου – CMO Ecoelastika (Σχολείο 13-14/04)

“Μια ομάδα ανθρώπων που κάνουν πράξη το όραμά τους με τόλμη, αυτοπεποίθηση, διαφάνεια, ηθική, αξιοπιστία, ασφάλεια. Ένας αρχηγός ομάδας που μπαίνει μπροστά σε κάθε ευθύνη ακόμα και σε αυτές που δεν του αναλογούν. Μια ομάδα που μαθαίνει από τα λάθη της και όλα αυτά τα έκανε ένα ανιδιοτελές “δώρο” προσφοράς μέσα από μια εκπαίδευση πιστοποιημένη από τους κατάλληλους φορείς! Δίνοντας... Πλουτίζεις!”
Γεωργία Χατζή (Σχολείο 08-09/06)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ