Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου

Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου
Ημέρες & Ώρες
Ημερομηνία:
Ώρες:
Εισηγητής

Official Media Clip

Αυτο-κίνητο!

Μήπως ήρθε η ώρα να επιβεβαιώσει τη σημασία του ονόματος που του δόθηκε;

 

 

Είναι η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου ένα πεδίο για το οποίο είναι ξεκάθαρο το εγγύς και το απώτερο μέλλον;

Οι άνθρωποι του χώρου γνωρίζουν ξεκάθαρα τον τρόπο που πρέπει να κινηθούν και να επενδύσουν, ή αντιμετωπίζοντας ριζοσπαστικές αλλαγές θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο που σκέφτονται;

Η είσοδος της ηλεκτροκίνησης είναι από μόνη της μια μεγάλη τεχνολογική αλλαγή, που φέρνει όμως μαζί της ένα τσουνάμι εξελίξεων και αλλαγές έκ βάθρων στην μετακίνηση του μέλλοντος.

Συνεπικουρούμενη από την εξέλιξη της επικοινωνίας και την είσοδο του 5G, η αυτόνομη οδήγηση έρχεται να αλλάξει δραστικά τη σχέση του οδηγού με το αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα το car sharing, δείχνει να παίρνει το δρόμο του πλέον στην εγκαθίδρυση μιας νέας σχέσης με το μέσο μετακίνησης και την ιδιοκτησία. Πέρα δε από τις τεχνολογικές εξελίξεις, η αγορά του αυτοκινήτου υποδέχεται το ecommerce, και μαζί αποχαιρετά τα παραδοσιακά κανάλια πώλησης, με τις παραδοσιακές Εκθέσεις και Συμβούλους Πωλήσεων.

Τέλος οι αλλαγές στο τεχνολογικό κομμάτι της αυτοκίνησης σχηματοποιούν ένα διαφορετικό τοπίο με νέες ανάγκες και απαιτήσεις όσον αφορά σε ανθρώπους, διαδικασίες και υποδομές.

Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Η νέα όμως πραγματικότητα στην αγορά του αυτοκινήτου είναι ακόμα απροσδιόριστη, και η λήψη των αποφάσεων για τις αλλαγές που απαιτούνται δύσκολη, όχι μόνον για τους καταναλωτές αλλά και για όσους διοικούν ή εργάζονται στον χώρο αυτό.

Οι μόνοι που μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα σύνθετα ερωτήματα είναι εκείνοι οι οποίοι συμμετέχουν στη διαμόρφωση του αύριο. Στελέχη του χώρου του αυτοκινήτου, τα οποία συμμετέχουν  στα οράματα και στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων.

1ο Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου

 

 

Στις 4 Οκτωβρίου, στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, η diaplous s.s.d.a. Ltd με την υποστήριξη του AUTOHAUS, του κορυφαίου εξειδικευμένου περιοδικού του χώρου του αυτοκινήτου, που ανήκει στο Springer Automotive Media και της TÜV SÜD Auto Partner, οργάνωσε με την Αιγίδα και Υποστήριξη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το 1ο Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου με θέμα τις μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου και της μετακίνησης αλλά και της αγοράς γύρω από αυτό.

Κύριοι ομιλητές περιεχομένου, τρία διακεκριμένα στελέχη του Γερμανικού χώρου του αυτοκινήτου:

O κύριος Jürgen Stackmann ο οποίος έχει διατελέσει CEO  και μέλος του Δ.Σ. της VW/Seat καθώς και της Ford Motor Germany, είναι πλέον κύριος ομιλητής του Institut für Automobilwirtschaft (IfA), αλλά και στέλεχος του diconium, του κορυφαίου φορέα προώθησης της ψηφιακής τεχνολογίας στην αυτοκίνηση.
Ως κεντρικός ομιλητής του Forum εστίασε στα εξής:

  • Στη μελλοντική εικόνα της αυτοκίνησης
  • Στην επίδραση του e-mobility στις πωλήσεις και το after sales
  • Στην αυτόνομη οδήγηση – έρχεται το τέλος της οδήγησης;
  • Στο τέλος της ιδιοκτησίας στην αυτοκίνηση, πόσο κοντά – πόσο μακριά;

Μαζί του παρευρέθηκε ο κος  Ralph Meunzel, διοικητικό στέλεχος του Autohaus, Springer Automotive Media. Η εκδοτική επιχείρηση με αποκλειστικό αντικείμενο τη βιομηχανία του αυτοκινήτου, βρίσκεται στο Μόναχο, από όπου παρακολουθεί, καταγράφει και πληροφορεί την παγκόσμια αγορά για τις εξελίξεις στον χώρου του αυτοκινήτου της Γερμανίας τα τελευταία 30 χρόνια. Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, δεν ήταν εκείνος που έθεσε τις ερωτήσεις αλλά ο άνθρωπος που τις απάντησε.

Τους εξέχοντες παρουσιαστές του υπό διαμόρφωση νέου τοπίου στη μετακίνηση, συμπλήρωσε με την παρουσία του ο Patrick Fruth CEO του TÜV SÜD Auto Service, του μεγαλύτερου φορέα πιστοποίησης, εγκρίσεων τύπου νέων μοντέλων αυτοκινήτων και διενέργειας περιοδικών ελέγχων αυτοκινήτων στον κόσμο και στρατηγικό συνεργάτη της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη γέννησή της στη Γερμανία. Από τη δική του αυτή σκοπιά, φώτισε πτυχές της νέας κατάστασης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και τις απαιτούμενες διασφαλίσεις.

Για την ήδη εφαρμοσμένη επόμενη ημέρα, με όραμα και συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καθώς και τις σκέψεις της CIVITAS (Sustainability and Smart mobility for All) ως αντιπρόεδρός της, έκανε αναφορά στον εισαγωγικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Κάθε στέλεχος του χώρου του αυτοκινήτου γνωρίζει την κρισιμότητα της σωστής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης, αναγνωρίζει ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να προβληματίσει ή και να σοκάρει, είναι όμως ο μόνος τρόπος για να γεννήσει τις νέες ιδέες που θα εξασφαλίσουν την επιτυχημένη προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Ευχαριστουμε θερμά όλους τους ανθρώπους του τόσο σημαντικού για την οικονομία και την εξέλιξη του ανθρώπου χώρου, της αυτοκίνησης και των μεταφορών, που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση αυτή και “ψηλάφισαν” πρώτοι από όλους την νέα πραγματικότητα.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Driving the change

Η diaplous s.s.d.a. Ltd είναι μια εταιρεία Συμβούλων Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, η οποία ιδρύθηκε το 1997 στην Αθήνα. Εξειδίκευσε τις υπηρεσίες της στο Automotive industry ξεκινώντας το 2000 να προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμού συστημάτων ποιότητος, παροχής εκπαίδευσης στελεχών και επιθεώρησης προτύπων και προδιαγραφών σε μεγάλους Οίκους Αυτοκινήτου της Ελλάδος. Το 2003, ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Γερμανικό TÜV SÜD Auto Service, τον μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης στον κόσμο με εξειδίκευση στο industry του αυτοκινήτου.

Σήμερα, προσφέρει τις advanced υπηρεσίες της σε Ελλάδα, Μέση Ανατολή, Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη για λογαριασμό της Daimler Mercedes-Benz, Ford Motors, Volvo cars, Toyota, Seat, Suzuki, Honda, Mitsubishi, Porsche, Jaguar, Smart, Bosch κλπ, στους τομείς της πιστοποίησης, εκπαίδευσης, coaching, ελέγχου προτύπων και προδιαγραφών, μυστικών ελέγχων ποιότητος, διακρίβωσης μετρητικού εξοπλισμού καθώς και παραμετροποιημένων προγραμμάτων, αποτελώντας έναν επικεντρωμένο συνεργάτη συνδιαμορφωτή της αγοράς του αυτοκινήτου της Ελλάδος.

Αιγίδα και Υποστήριξη

Χρυσοί Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας

Media Partner

Media

Φωτογραφικό Υλικό Eκδήλωσης

Επικοινωνία – Πρόσθετες Πληροφορίες